Werkmethoden

werkvormen-beelden

Essentie coaching
Dit is een eenvoudige en krachtige manier naar het direct ervaren van blokkades, die veroorzaakt zijn door gevoelens, overtuigingen en ervaringen. Het opent de weg naar alle bewustzijnslagen, zodat je van binnenuit tot ‘weten’ komt en je innerlijke Zelf kunt ervaren.

Lichaamsgerichte therapie
Tijdens deze sessie wordt de aandacht gericht op dat deel van het lichaam dat aandacht vraagt. We kunnen zo kijken naar wat er in het lichaam opgeslagen ligt om het daarna los te laten.
Herinneringen, beelden, kleuren, woorden… Je kunt van alles gewaar worden.
Zo ontstaat er een bewustere houding ten aanzien van je lichaam.

Voice dialogue
Ieder mens bestaat uit een aantal subpersoonlijkheden, ook wel energiepatronen genoemd. Voorbeelden hiervan zijn de perfectionist, het slachtoffer, de zorgende ouder, het kind en de levensgenieter. Via voice dialogue kunnen we een gesprek aangaan met deze ‘innerlijke stemmen’ en wordt inzicht verkregen in wat van binnen speelt.
Het helpt te accepteren dat je bent zoals je bent. Dit geeft vrijheid en ruimte.

Rebirthing
Alles wat je meemaakt is van invloed op je lichaam en ademhaling, waardoor de kans bestaat dat je je ademhaling niet meer volledig benut. Een goede ademhaling zorgt echter voor lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid.
Rebirthing is een ademhalingsmethode waarbij verbinding tussen in- en uitademing gemaakt wordt. Je wordt energiestromen door je lichaam gewaar (tintelingen, warmte, kou) en er kunnen (onbewuste) herinneringen naar boven komen.

Rebirth betekent letterlijk vertaald wedergeboorte.
Het doel van deze techniek is oude, niet-verwerkte emoties (situaties) te ervaren, zodat deze in nieuwe positieve overtuigingen gewijzigd kunnen worden.
Alle mogelijke situaties zijn hierbij denkbaar; uit de puberteit, kindertijd, rondom de geboorte, tijdens de zwangerschap en zelfs uit een vorig leven worden hierbij niet uitgesloten.
Het gaat er dus om dergelijke ervaringen vanuit een ander perspectief te zien, waardoor ze in de toekomst tot steun kunnen zijn.

Meditatie
Meditatie is een concentratieoefening waarbij je opkomende gedachten, gevoelens en gewaarwordingen mag losgelaten, zodat nieuwe inzichten zich kunnen aandienen. Het bevordert de balans tussen lichaam en geest en leert op diep niveau te ontspannen. Je maakt je op een natuurlijke manier los van gedachten of gevoelens. Het gaat om getuige te zijn, gewaar zijn. Er zijn verschillende vormen van meditatie: stilte-meditaties, mantra-meditaties, actieve meditaties, lichaamsgerichte meditaties, ademmeditaties, dansmeditaties.

Visualisatie
Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld. Het wordt als werkvorm gebruikt om gedachten en gevoelens vorm te geven. We gaan kijken naar welke beelden tevoorschijn komen en wat hebben ze te vertellen?

Reiki – Healing
Reiki staat voor ‘Rei’ (geest of ziel) en ’Ki’ (energie of levenskracht). Bij een behandeling wordt deze energie als het ware via de behandelaar doorgegeven aan de ontvanger. De energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest, waarbij deze een voedende en harmoniserende werking heeft op energiebanen.
Reiki kan worden toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Mediamieke massage®
Tijdens de massagebehandeling wordt er met de innerlijke (mediamieke) zintuigen contact gelegd met de spieren om zodoende de herkomst van de klachten helder te krijgen.
De massage zal verlichting en ontspanning geven op fysiek niveau. En de inzichten die naar boven komen kunnen een mooi transformatieproces teweeg brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *