Stoelmassages

stoelDeze vorm van massage is gebaseerd op acupressuur; een natuurgeneeswijze waarbij met handen, vingers en armen op het lichaam gedrukt wordt.
In ons lichaam lopen namelijk energiebanen, waarop zich drukpunten bevinden. Tijdens de massage wordt met speciale grepen stevig op deze punten gedrukt. Energieblokkades kunnen zo worden opgeheven en lichamelijke functies worden gestimuleerd en herstellen zich.

Stoelmassage is ontwikkeld ter preventie van klachten en is vooral gericht op het hoofd, de nek, schouders, armen, handen en rug. In een vroeg stadium kan het daardoor klachten zoals RSI voor zijn. Een behandeling neemt niet meer dan 15 – 20 minuten in beslag en wordt door de kleding heen gegeven, zittend op een speciaal ontworpen stoel. Ideaal dus, als je weinig tijd hebt en je toch graag fit wilt voelen.

Specialisatie stoelmassage
Door extreme toename van nek- en rugklachten komen hoofdpijn, pijn in schouders, tintelingen in armen en handen en zelfs steken in de borst veelvuldig voor. Vaak wordt dit o.a. veroorzaakt door: verkeerde houding, te lang in eenzelfde houding (bijv. computerwerk, autorijden), stress of te weinig lichaamsbeweging. De behandeling, die direct op de huid met gebruik van o.a. olie gegeven wordt,  richt zich met name op de rug-, nek- en schouderspieren.

Thaise (yoga) stoelmassage
Net als hierboven genoemde drukpuntmassage wordt de Thaise stoelmassage door de kleding heen gegeven. Kneden, drukken, kloppen en rekken zijn grepen die binnen deze vorm gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *