Bindweefselmassage (segmentale therapie)

bindweefsel-en-segmentaalBindweefselbehandeling is een massage van het bindweefsel, de laag tussen de huid en de spieren, en wordt ook wel segmentale therapie genoemd.

Het uitgangspunt bij deze behandeling is, dat bepaalde zones van het lichaam in verbinding staan met organen, klieren en andere weefsels. Deze zones staan bekend als de zones van Head, genoemd naar de Engelse neuroloog Henry Head (1861-1940) die deze samenhang heeft ontdekt. Door het bindweefsel in de zones te stimuleren, worden de corresponderende weefsels gestimuleerd en blokkades opgelost.

De massagebehandeling varieert van oppervlakkige strijkingen met de vingertoppen tot het rollen van de huid. Het rollen zorgt voor het vrijmaken van het bindweefsel van de onderlaag en verklevingen worden zo opgeheven.

Bepaalde bindweefselmassagetechnieken kunnen aanvoelen als een scherpe pijn, daarom wordt de behandeling meestal afgesloten met een ontspanningsmassage.

Bindweefselmassage kan o.a. toegepast worden bij hoofdpijn/migraine, slaapproblemen, maag- en darmklachten, gewrichtsklachten, menstruatieproblemen, spierklachten en doorbloedingsproblemen. Daarnaast geeft de behandeling goede resultaaten bij littekenweefsel, striae en cellulitis.

Verder naar
Sportmassage en sportverzorging
Myofascial – Visceral Release & EMMETT Technieken
Medical Taping Concept®
Cupping en triggerpoints
Fibromassage®
Afslankmassage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *