Opleidingen

Mediamieke Massage Therapeut®

Vanuit het holistisch mensmodel wordt de mens als één geheel gezien; lichamelijke, psychische, sociale en spirituele aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en deze beïnvloeden elkaar wederzijds.
Pijn en ziekten zijn een signaal van je lichaam dat er op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau ‘iets’ niet goed gaat. Het lichaam blokkeert en er zullen verhardingen in (spier)weefsel optreden.

Door middel van massages kun je de pijn verzachten en (tijdelijk) weghalen, maar de oorzaak (opgeslagen emotie als angst, negatieve overtuiging etc.) blijft nog aanwezig.
Een lichaam heeft zo ontzettend veel antwoorden op vragen. Elke spier kan jou iets vertellen over je verminderde welzijn.

In de opleiding Mediamieke Massage Therapeut® leer je wat de daadwerkelijke betekenissen van spieren zijn. En door met je innerlijke zintuigen (mediamiek) contact te maken met de spieren, kun je jouw cliënt tijdens het masseren begeleiden naar zijn pijn of spanning in desbetreffende spier. Zo komen we in de wereld van de geest, dáár waar de cliënt in zijn gevoel geraakt is. Onbewuste blokkades kun je zo naar bewustzijn brengen, waardoor er ‘vrijheid’ komt in de spieren en je cliënt zich letterlijk en figuurlijk ‘vrijer’ zal voelen.

De opleiding biedt je dus de mogelijkheid om tegelijkertijd én te masseren én te begeleiden.

Deel 1 – Mediamieke Massage
Tijdens het eerste deel van deze opleiding leer je de basistechnieken van masseren, de anatomie van het menselijk lichaam en is het leren werken op gevoel belangrijk.
Masseren is namelijk meer dan alleen je handen op de huid plaatsen om dan door middel van strijken, kneden en drukken spieren los te maken. Masseren is aanvoelen, invoelen en behandelen van een lichaam. Een lichaam dat behoort bij een persoon, een eigen identiteit.

Heb je al een erkend diploma massage met anatomie en kun je dit aantonen, dan kun je direct instromen in deel 2.

Deel 2 – Mediamieke Massage Therapeut®
Dit deel bestaat uit verdieping van massagebehandelingen en het leggen van mediamiek contact met de spieren. Je leert de regressietechnieken om tijdens massages bij de oorzaak van de klacht te komen of voorstadia daarvan.
Door onderliggende ELP, Emotionele Linguïstische programmeringen c.q. emotionele overtuigingen, uit het systeem van je cliënt te halen, kun je helpen om diegene tot inzicht te brengen. En zodoende kunnen er nieuwe positieve programmeringen door de cliënt gemaakt worden.

Deze opleiding Mediamieke Massage Therapeut® wordt afgerond met een door CRKBO erkend HBO-diploma van de Spirituele & Intuïtieve Academie en diploma van de beroepsvereniging SNU, Spirituele Nationale Unie. Zodoende kun je je beroepsuitoefening registreren als officieel Mediamiek Massage Therapeut®.

Voor verdere informatie over data, kosten en leslocaties:
https://www.despiritueleacademie.nl/opleidingen/mediamiek-massage-therapeut/