Voet- en handmassage

voet-en-handVoetreflexzonemassage
Voeten zijn vaak een ‘vergeten’ onderdeel van ons lijf. We lopen en staan er de gehele dag op, maar besteden er vaak geen tijd en aandacht aan. Een massage speciaal gericht op de voeten is daarvoor een uitkomst. Het masseren van de voeten kan gebruikt worden ter ontspanning, maar ook voor behandeling tegen klachten.

Voetreflexzonemassage is namelijk een natuurgeneeswijze die er vanuit gaat dat punten op de voet corresponderen met organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam; de zogeheten reflexzones. Door massage en druk uit te oefenen op deze reflexzones wordt het zelfgenezingsproces in het lichaam gestimuleerd. Men gaat er hierbij dus vanuit dat het lichaam zichzelf weer in balans kan brengen.

Deze voetmassage laat zich met veel andere (reguliere) behandelingen combineren. Het is daarbij wel belangrijk, dat die behandelingen op elkaar worden afgestemd.

Bij de voetmassage ligt u op een massagetafel of speciale stoel, waardoor niet alleen de voeten, maar juist het gehele lichaam zich kan ontspannen… De methode is daarom uitermate geschikt als ontspanningsmassage.

Handmassage
Terwijl u rustig zit of ligt, worden de armen, handen en vingers gemasseerd met olie of lotion. Handmassage is een op zichzelf staande behandeling, maar kan ook heel goed in combinatie met andere massages gegeven worden.

Net als op de voeten bevinden zich op de handen reflexzones die corresponderen met andere delen van het lichaam. Tijdens een handmassage worden deze drukpunten gestimuleerd en dat geeft een positief effect op het gehele lichaam.

Een weldadige massage voor de handen, die iedere dag weer moeten aanpakken…