Medical Taping Concept®

mtc-1Beweging en spieractiviteit zijn van essentieel belang voor het herstellen en behouden van gezondheid. Spieren zijn namelijk niet alleen nodig voor beweging, maar ook bepalend voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Wanneer spieren niet goed functioneren, kan dat leiden tot een verscheidenheid aan klachten en aandoeningen.

Vanuit die gedachte werd het Medical Taping Concept ontwikkeld.

Bij deze tapemethode wordt gebruik gemaakt van elastisch tape, die de spieren ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Door geblesseerde spieren op deze manier te behandelen, wordt het herstelproces van het lichaam zelf geactiveerd.

Binnen de praktijk wordt er gebruik gemaakt van CureTape®. Deze tape wordt met verschillende technieken toegepast, waardoor diverse weefsels beïnvloed kunnen worden.

Effecten die bereikt kunnen worden: – pijndemping – verbetering van spierfunctie door regelen van spierspanning – gewrichtsondersteuning – opheffen/verbeteren van belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe-afvoer – neuro-reflectoire beïnvloeding (bijvoorbeeld bij menstruatiepijn)