Baby- en Kindermassage

Babymassage
Aanraken is een van onze eerste levensbehoeften. Babymassage is een bijzondere manier om uw baby te leren kennen. Deze massage is bedoeld als cursus, zodat u zelf uw kindje leert masseren. Zie verder onder ‘Workshops’.

kinderenKindermassage
In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. Kinderen moeten steeds meer, ze staan onder druk en de lat wordt steeds hoger gelegd. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, onrust en stress, teruggetrokken gedrag, stil zijn of juist hyperactief.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. De massage is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Het gaat hierbij om een zachte ontspannende aanraking, waarbij uw kind zich veilig voelt en geaccepteerd.

Kindermassage kan een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen. En ook op kinderen die gepest en buitengesloten worden.

Tijdens de massage is de aanwezigheid van ouder/opvoeder gewenst. En er bestaat de mogelijkheid om zelf uw kindje te leren masseren.